Aloe vera växt – en mångsidig planta

Få växter har använts så flitigt och så länge som Aloe Vera växten. Redan de gamla grekerna kände till plantans goda egenskaper, och idag används äkta Aloe vera både till kosttillskott och skönhetsprodukter.

Vad är Aloe vera bra för?

Aloe vera växten är vacker, färgrik och välgörande. Aloe vera har använts i tusentals år. Redan i antikens Grekland användes saften från bladen för sina uppskattade egenskaper. Alexander den store skickade under 400-talet före Kristus kolonisatörer till ön Socotra utanför nuvarande Somalias kust för att bevara och odla aloe-växten. En annan känd användare är drottning Kleopatra. Hon använde stora mängder Aloe vera som skönhetsmedel har man kommit fram till.
Idag används Aloe vera både för utvärtes och invärtes bruk. I Forevers utbud hittar du både kosttillskott, produkter för hår- och hudvård och tillskott för dig som lever ett aktivt liv.

Aloe vera växten – en genuin process 

Det tar ungefär ett år för en Aloe vera planta att växa till optimal storlek för skörd. På Forever odlar vi våra Aloe vera växter på bördiga jordar med växelbruk för att inte utarma jorden. De nedre bladen skördas för hand och de inre bladen får växa vidare. Eftersom vi skördar för hand, undviker vi stora maskiner som skadar aloe-plantorna, och på köpet skapar det jobb och stödjer den lokala ekonomin i Dominikanska Republiken, där vi har vår största produktion. Gelén pressas och stabiliseras, för att sedan bli till Forever Aloe Vera Gel, Aloe Propolis Creme eller någon av våra andra härliga produkter. I sista steget förpackas produkterna och skickas ut till miljontals nöjda kunder världen över.
 

Om Aloe vera växten

  • Aloe är ett gammalt arabiskt artsnamn.
  • Vera är latin och betyder äkta.
  • Det finns cirka 180 arter av Aloe vera, Aloe Barbadensis Miller, som Forever använder i sina produkter, är den mest kraftfulla.
  • Aloe vera växer vilt bland annat i Mellanöstern och på Arabiska halvön.
  • Aloe vera innehåller 75–80 identifierade substanser.
  • Växten är en suckulent, vilket betyder att den kan lagra vatten i sina tjocka blad. Den har ingen stam, och bladen sitter i rosett och kan bli cirka 40–60 cm långa och 6–7 cm breda.  

Lär dig mer om Aloe vera här
Lär dig odla din egen Aloe vera