Multimasking – det nya sättet att använda ansiktsmask

En ansiktsmask rengör och återfuktar på djupet, piggar upp trött och glåmig hud och behåller ansiktets lyster. Med multimasking maxar du resultatet och skräddarsyr din hudvård.

Har du hört om den nya trenden från Korea, multimasking? Din hud varierar på olika delar av ansiktet, och behoven kan också variera över tid. Med multimasking använder du flera olika ansiktsmasker som kompletterar varandra, du skräddarsyr helt enkelt din hudvård. 
När du fått upp känslan för det kan du använda flera olika masker samtidigt på olika områden i ansiktet. Men för att komma igång kan det vara lättare att hålla sig till en mask åt gången, och variera efter hur din hud känns.  

Innan du börjar ska du ställa dig två frågor:
1. Vilken hudtyp har du? 
2. Vilka masker passar dig?

Därefter är det bara att känna efter vilken mask din hud behöver just nu. Tänk på att kvällen är bästa tiden för att multimaska. Om din hud reagerar på någon ingrediens med rodnad eller liknande kan det vara skönt att låta huden vila under natten.

Forevers ansiktsmasker

aloe bio-cellulose mask
Forevers lyxigaste ansiktsmask är en sheetmask tillverkad av bio-cellulosa. Bio-cellulosa är ett organiskt material som kan hålla massor av fukt. Här har vi fullkomligt dränkt in den med vår finaste Aloe vera.

Med aloe bio-cellulose mask får du en lättanvänd och effektiv engångsmask med anti aging-egenskaper som ger din hud massor av fukt och en helt ny lyster. Förutom Aloe vera hittar du fuktighetsbevarande natriumhyaluronat och skyddande glycerin. Tillsammans med ett helt gäng uppstramande, vårdande och stärkande kompisar som skyddar din hud.

Unna dig tjugo minuters avkoppling som hjälper dig att förbättra utseendet på din hud och plocka fram en strålande, återfuktad hud.

Sonya refining gel mask
Nu snackar vi skönhetssömn på riktigt. Lägg på den svalkande gelen på kvällen och låt de utvalda botaniska ingredienserna såsom mjukgörande morotsfröolja, stärkande basilikaolja och lugnande olja från den indiska örten davana verka över natten. Du hittar även vår egen hudvårdande, mjukgörande och fuktighetsbevarande Aloe vera. För en uppstramade effekt har vi tillsatt hudvårdande äpple och rödklöver, och lakritsrot har en utjämnande och uppljusande effekt som ger en hälsosam lyster. Vakna upp med klarare hud och fräschare utseende.

Den här masken passar extra bra för kombinationshud, det vill säga hud som kan upplevas som torr ibland, fet ibland och ibland som varken eller. 

Mask Powder
Här har du en mask som, förutom att vårda, dessutom exfolierar. Den hjälper till att avlägsna döda hudceller och orenheter, samtidigt som den har en lugnande effekt på huden. Varje dag bildar huden nya celler, samtidigt som den stöter bort miljontals döda celler. Den här processen sker allt långsammare ju äldre vi blir och kan resultera i en hud som blir torr, grå och matt på ytan. 

Med Mask Powder i badrumsskåpet är hjälpen alltid nära. Mask Powder består, som namnet säger, av ett pulver. Du blandar det med aloe activator, och får då också en rejäl dos av vår egen hudvårdande, mjukgörande och fuktighetsbevarande Aloe vera.

Gör så här
Förbered alltid genom att rengöra huden. Använd en uppfriskande och rengörande cleanser, till exempel Sonya refreshing gel cleanser eller infinite by Forever hydrating cleanser. En peeling hjälper dig att bli av med döda hudceller och ger ny lyster. Forevers smoothing exfoliator är ett fint alternativ. För att återställa hudens pH-värde och förbereda den för återfuktning kan du till exempel använda balancing toner

Nu är det dags att låta masken göra sitt. Applicera ditt personliga val för idag enligt instruktionen på förpackningen. Känn din hud återfuktas, mjukgöras och återfår sin glow!

Unna dig ansiktsmask minst en gång i veckan. Och du, glöm inte att återfukta efteråt. Forever har fuktkrämer för alla behov. Sonya soothing gel moisturizer är en lugnande fuktkräm i gelform. Mogen hy kanske föredrar infinite by Forever restoring crème