Plantera Aloe vera hemma

Är du nyfiken på att plantera Aloe vera hemma? Då kan det vara härligt att veta att det inte är så svårt att odla Aloe vera. Denna fantastiska växt med så många goda egenskaper växer snabbt och förökar sig gärna. Följ vår enkla steg-för-steg guide och snart har du en egen Aloe vera plantering. 

Odla Aloe vera så här

 1. När du ska odla Aloe vera börjar du med att lägga ett lager grus eller lecakulor i botten av krukan för dränering.
 2. Fyll upp halvvägs med blomjord, och resten med berikad vitmossa.
 3. Placera Aloe vera-skottet i mitten av krukan och täck upp den med jord tills där bladen börjar.
 4. När du har planterat din Aloe vera ska du låta bli att vattna i cirka två veckor. Då kommer rötterna att växa, och därefter börjar du ge den lite vatten.

Aloe vera skötsel

 1. Att sköta Aloe vera är ganska enkelt. Placera din Aloe vera på ett soligt ställe, i ett väl upplyst hörn eller på altanen.
 2. Vad gäller vattning så är Aloe vera skötsel riktigt enkelt. Vattna sparsamt ungefär varannan vecka.
 3. Aloe vera-plantan växer oftast snabbt och kommer troligen att skjuta upp små plantor runt omkring sig. Dra upp dem och plantera om Aloe vera-skotten i nya krukor när de har växt till sig lite. En bra riktlinje är att de ska vara ungefär fyra cm höga innan du rycker upp dem och påbörjar en omplantering.
 4. Eftersom denna växt förökar sig lätt så kommer du inom kort att ha ett gäng med nya småplantor att driva upp. Det är viktigt att du frigör dessa småplantor från huvudväxten så att den kan fortsätta växa i lugn och ro.

 

Aloe vera-tips!

På sommaren trivs din Aloe vera utomhus på en solig och skyddad plats. Men glöm inte att skydda den från allt för mycket regn, annars riskerar den att ruttna.

Visste du att!
Aloe vera är både återfuktande, skyddande och lugnande för din hud. Hitta din favorit bland vår Aloe vera-hudvård här. Det finns en favorit för varje hudtyp.

 

 • Tål torka bra.
 • Råkar sällan ut för skadedjur eller sjukdomar.
 • Avsöndrar syre och absorberar koldioxid, så gör fin nytta i ditt sovrum.
 • Klarar temperaturer ner till 5 °C, men då är det viktigt att du vattnar sparsamt.


På Forever handlar allt om Aloe vera och dess goda effekter. Lär dig mer om Aloe vera här och ta del av vår breda kunskap om denna kraftfulla växt.