Sommarens hudvård

Vi har laddat med hudvårdsprodukter du absolut inte kan vara utan i sommar. 4 produkter, 4 enkla steg – så får du återfuktad, mjuk och solkysst hud.

1. Exfoliera huden
Att regelbundet skrubba bort hudrester och smuts gör att huden känns, och är, ren och fräsch. Ett vanligt missförstånd är att man inte ska exfoliera under sommaren för att inte skrubba bort solbrännan. Var inte orolig för det, genom att ta bort torr och trött hud håller solbrännan längre. Använd Forever Aloe Scrub på hela kroppen så ofta du vill.

2. Använd solskydd
Du vill bli brun, inte bränd. Solsveda gör inte bara ont, det flagar av och är inte bra för huden. Med Aloe Sunscreen får du en extra vattenfast solskyddslotion med SPF 30 som kombinerar fysikaliskt och kemiskt solfilter för att effektivt kunna skydda dig mot både UVA- och UVB-strålar. 

3. Återfukta
Eftersom produkterna innehåller vår finaste Aloe vera så får du rejält med hudvård och återfuktning i alla stegen av din sommarrutin. Men då och då kan det vara skönt att få snabb återfuktning med ett enda pumptryck. Därför har Aloe First sin självklara plats bland solprodukterna. Aloe vera, propolis och utvalda örter svalkar, vårdar och lugnar din hud.

4. Svalka
Om du ändå skulle få lite för mycket av det goda, så finns Aloe Vera Gelly där för att lugna och svalka. Med denna fantastiska produkt i badväskan finns hjälpen alltid nära till hands om du fått torr hud, solbränna eller kliande insektsbett. 

 


 

Din hud påverkas också av vad du äter … Njut av sommarens alla godsaker – färska grönsaker, saftiga frukter och solmogna bär. Det är inte bara gott utan kan dessutom komplettera din hudvård. Visste du till exempel att vitamin C, som du bland annat hittar i jordgubbar, bidrar till bildandet av kollagen? Och vattenmelon håller vätskenivåerna på plats och får din hy att må fin-fint.

… och dricker. Drick ordentligt med vatten, ungefär två liter om dagen brukar rekommenderas. Förutom att du håller uppe vätskebalansen i kroppen så hjälper du också din hud att bli av med gifter och slaggprodukter och bli ditt allra vackraste jag. Rent, kallt vatten är ju gudomligt gott, men varför inte komplettera vätskeintaget med en smaskig sommardrink? Vi har tips på en riktigt god!


Summer Delight
2 glas
½ dl Forever Aloe Vera Gel
3 dl tonic water
1 tsk pressad citron eller lime

Blanda ingredienserna, lägg i några skurna skivor av citron eller lime och dekorera med blåklint eller ringblomma.